Charisma-management.nl is verhuisd.
De nieuwe website is CharismaGids.nl

Ga naar CharismaGids.nl

Groepsaanbod

Voor uw specifieke doel, doelgroep en gelegenheid verzorg ik trainingen op maat, interactieve presentaties en praktische workshops.

  • Wilt u als professionals of team uw resultaten vergroten?
  • Effectief communiceren en uw visuele overtuigingskracht versterken?
  • De persoonlijke uitstraling bespreekbaar maken?
  • Ontdekken hoe u de eigen uitstraling optimaal managet?
  • Met meer resultaat invloed uitoefenen op dagelijkse werksituaties en daarbuiten?

Dan bent u aan het juiste adres. Met mijn beproefde methode en inspirerende aanpak leert u op een snelle en systematische wijze zien en ontdekken wat kleding, houding en beweging met uiterlijk, innerlijk en impact doen.

Zowel binnen als buiten de organisatie speelt de persoonlijke uitstraling een essentiële rol. Uitstraling en persoonlijke profilering hebben een groot effect op communicatie, leiderschap en persoonlijke effectiviteit. De persoonlijke kracht bestaat uit innerlijke én uiterlijke factoren. Beeld, persoonlijkheid en boodschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Renske Burgerhout“Het was weer een waardevolle aanvulling om Lida zowel een presentatie als een workshop te laten verzorgen voor wethouders. Juist in de politiek ligt de focus nog wel eens teveel op de inhoud en te weinig op de uitstraling. Ze weet bij iedereen op een inspirerende wijze (in een korte tijd) een nieuwe manier van kijken naar zichzelf bij te brengen.”

Renske Burgerhout, Senior staff education & training at CDA

NINKE fashion & style“Wat zijn de succesfactoren voor een overtuigende uitstraling? Welke aspecten bepalen je persoonlijke effectiviteit en hoe zijn deze te managen? Lida van Doorn ging aan de hand van persoonlijke uitstraling versus beeldvorming, communicatie en efficiëntie in op alle ins-and-outs van dit thema. Ze trakteerde ons op een verfrissende kijk op onszelf en anderen. Het was zeer leerzaam en inspirerend!”

NINKE fashion & style, Den Bosch

Trainingen op maat

Als trainer verzorg ik één- en meerdaagse trainingen en ben ik onder meer inzetbaar bij debat-, persoonlijke effectiviteits- en leiderschapstrainingen.

Kijken, vergelijken, zien, ervaren en ontdekken. Het zijn de pijlers van mijn trainingen. De trainingen hebben altijd een bijzonder persoonlijk karakter. Het is gericht op het analyseren, interpreteren en vergroten van de persoonlijke uitstraling en effectiviteit. Daarbij hanteer ik drie sleutelbegrippen: authenticiteit, aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid. Deze drie kernwaarden vormen ook de basis van mijn ‘Recht-Rond Formule’ en de ‘Charismatische kledingstijl’. Iedereen kan hiermee succesvol een authentieke eigen stijl en visuele overtuigingskracht ontwikkelen.

Wilt u weten wat ik voor u en uw organisatie kan betekenen? Kennismaken met mij, mijn expertise en aanpak? Schroom niet, maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Ik denk graag met u mee voor een doeltreffende training!

Naar contactpagina

Interactieve presentaties / Praktische workshops

Voor grote én kleine groepen verzorg ik interactieve presentaties. Zo spreek ik op congressen, seminars, personeelsdagen als ook tijdens een intiem diner. Het thema wordt afgestemd op uw specifieke wensen.

Onderwerpen waar ik zoal over spreek: Charisma, Personal Branding, Imago, Uitstraling, Beeld en boodschap, Visuele overtuigingskracht en de Charismatische kledingstijl. Rode draad is inzicht geven in de effecten van uitstraling op communicatie en persoonlijke effectiviteit en het versterken van charisma, uitstraling en visuele overtuigingskracht.

Wilt u liever een inspirerende workshop over bovengenoemde thema’s? Bij een workshop krijgt elke deelnemer persoonlijke aandacht en praktische tips. Het biedt deelnemers een verrassende kijk op zichzelf en op elkaar; de ‘eigen’ eigenheid wordt herkend én erkend. Een workshop wordt regelmatig ingezet bij teambuildings- en relatiedagen.

Geïnteresseerd en wilt u meer weten? Maak een afspraak voor een plan van aanpak.

Naar contactpagina

U kunt mij ook boeken via Het Sprekersburo en ZijSpreekt.

Annemiek Beijer“Lida van Doorn weet op overtuigende wijze haar toehoorders te binden en te boeien met haar visie op charisma-management. Was in eerste instantie iedereen nogal sceptisch; immers we dachten charisma heb je wel of heb je niet. Met een aantal sprekende voorbeelden en toepassingen ter plaatse bij een aantal toehoorders, waren we overtuigd! Het werkt echt. Je kunt het verschil maken! Haar professionele kijk op kleding en integrale blik op vormen en verhoudingen, dragen er zorg voor dat iedereen er goed uit kan zien en overtuigend kan overkomen.
Uiteraard, niemand weet beter dan Lida zelf wat charisma is en welk effect dat heeft; zij heeft charisma!”

Annemiek Beijer, Voorzitter Ondernemerstafel, Sociëteit De Witte

Marijke Heijndrijk“Lida heeft vier maal een workshop verzorgd voor klanten van mijn bureau. Zij weet op inspirerende wijze te vertellen waar op te letten bij het kiezen van kleding. Lida laat de deelnemers in een oogopslag zien, welke effecten bereikt kunnen worden met soms minimale wijzigingen.
Een aanbevelenswaardige workshop voor iedereen die zijn/haar persoonlijke presentatie van belang vindt.”

Marijke Heijndijk, Directeur Heijndijk Communicatie Consult BV

Cees Onderwater“De presentatie over charisma is naast erg leuk, ook heel illustratief. Bij de algemene richtlijnen voor uiterlijk, houding, kleding enz. heeft iedereen wel min of meer een beeld. Maar het wordt pas écht inzichtelijk als je de concepten levend ziet uitgebeeld. En precies dát gebeurt tijdens de presentatie, helder, treffend en onderhoudend toegelicht door Lida.”

Cees Onderwater, Project Manager FATCA, Rabobank Nederland

David Bloch“Iedereen maakt een eerste indruk. Dat is onvermijdelijk. Maar om daarbij stil te staan en om die indruk te ‘managen’, dat is nou de kracht van Lida van Doorn. Met haar inzicht in de visuele (non-verbale) elementen van de communicatie helpt ze bij het bewust(er) worden van het effect van vormgevingsaspecten in kleding.
In haar presentatie, met een heldere articulatie en doortastende aanpak, maakt Lida snel duidelijk waarom het in een ieders voordeel is om veel meer aandacht te geven aan dit ‘ondergeschoven kind’.”

David Bloch, Perfect Presentation

“Dank je wel voor alle tips en trucs en de prettige manier van presenteren, Lida. We zijn bewuster naar onszelf gaan kijken. Ook is de teamgeest verder versterkt. Het is grappig, dat we nu ook bij elkaar meer letten op wat we dragen en er opmerkingen over maken. Doordat we ons beter en steviger kunnen profileren, zijn we meer zichtbaar geworden binnen de organisatie!”

Marjan Wegdam, projectsecretaris Schuytgraaf, Gemeente Arnhem