Charisma-management.nl is verhuisd.
De nieuwe website is CharismaGids.nl

Ga naar CharismaGids.nl

De blogs geven u tips voor het versterken van uw charisma en visuele overtuigingskracht. Ik schrijf over persoonlijke presentatie, vormgeving en kleding.

Laatste tweets

Mooi oud worden is niet jong blijven

Mannen en vrouwen hebben, als ze ouder worden, vaak problemen met het veranderende uiterlijk. Toen bij mij de eerste rimpels zich aandienden, moest ik in eerste instantie iets overwinnen. Nu zie ik dit als een onderdeel van mij. Ik ben zo oud als ik ben. Ik heb ook geen behoefte er iets aan te doen, ‘forever young’ bestaat volgens mij niet.

Herkent u zich in het volgende? Elke ochtend als u in de spiegel kijkt, ziet u meer rimpels en lijken deze zelfs dieper te worden. U wordt er niet blij van. U merkt een kalende plek op uw achterhoofd, die met de dag groter wordt. Eerst maskeert u dit, door uw haar lang te dragen en deze over de kale plek heen te kammen. Op den duur blijkt dit maskeren echter niet meer te werken en moet u er aan geloven met minder haar door het leven te gaan. Of u heeft opeens last van wallen onder uw ogen en ’s morgens staat u wat vroeger op, zodat ze zijn weggetrokken als u op uw werk arriveert. De tand des tijds slaat toe, krijgt grip op uw zelfbeeld en beinvloedt uw zelfvertrouwen.
Lees verder >

Lida van Doorn
Onderwerp(en): Charisma | Kleding | Uitstraling

De duurzame garderobe

Weet u dat een charismatische kledingstijl voor een duurzame garderobe kan zorgen? Als u kiest voor kleding die bij u past, uw persoonlijkheid versterkt, creëert u een eigen unieke stijl. Een stijl die tijdloos is en toch een tijdsbeeld geeft. Door niet klakkeloos de mode te volgen, verlengt u de houdbaarheid van uw garderobe en hoeft u deze niet steeds te vernieuwen.

Minder aan de mode meedoen, is in de regel ook minder kleding kopen. Met een charismatische kledingstijl, draagt u uw steentje bij aan minder uitputting van de aarde en aan het verminderen van de gigantische afvalberg. Bekijk eens de aflevering Het wonder van de wegwerpmode van het drieluik ‘De slag om de klerewereld’, waarin het moordende tempo van mode anno nu onder de loep wordt gelegd.
Lees verder >

Lida van Doorn
Onderwerp(en): Duurzaam | Kleding

De dynamiek van gezichtsexpressie

Dirigent Leonard Bernstein maakt optimaal gebruik van zijn expressieve kracht. Het is fenomenaal, zoals hij uitsluitend met zijn gezichtsexpressie een orkest dirigeert. Let in onderstaand filmpje vooral op zijn oogopslag en het gebruik van zijn wenkbrauwen.

Lees verder >

Lida van Doorn
Onderwerp(en): Charisma | Gezichtsexpressie

Charisma: ‘Hoe zit het eigenlijk?’

In de rubriek ‘Hoe zit het eigenlijk?’ van Wekker-Wakker op NPO Radio 5, worden elke werkdag vragen van luisteraars beantwoord. Manuëla Kemp, presentatrice, had voor mij de vraag: ‘Wanneer heeft iemand charisma?’ Charisma - Hoe zit het eigenlijk? Lees verder >

Lida van Doorn
Onderwerp(en): Charisma

De Alzheimer Socks

Twee verschillende sokken. Ze symboliseren de verwarring, waarmee alzheimerpatiënten dagelijks te kampen hebben. Alzheimer… jezelf verliezen. Van nabij heb ik meegemaakt hoe ingrijpend dit is. Jarenlang heb ik samen met m’n broers en zussen m’n moeder verzorgd. Met het dragen van twee verschillende sokken wil men nu alzheimer meer bespreekbaar maken.

Lees verder >

Lida van Doorn
Onderwerp(en): Accessoires | Kleding

Heeft u een ‘Resting Bitch Face’?

Weet u wat het RBF-effect is? Waar ‘Resting Bitch Face’ voor staat? Waarom deze term alleen op vrouwen van toepassing is en mannen dit stempel nooit opgeplakt krijgen?

Lees verder >

Lida van Doorn
Onderwerp(en): Gezichtsexpressie

Wat verstaat u onder authenticiteit?

Het begrip authenticiteit is populair. Er wordt veel over geschreven en gediscussieerd. U wordt aangemoedigd authentiek en trouw te zijn aan uzelf. Wat betekent echter ‘uzelf’? Heeft dit te maken met uw kern, uw morele principes of zoals hoe u zich kleedt, loopt of praat? Wat houdt voor u authenticiteit in?

Een van de vele benaderingen van authenticiteit:
Lees verder >

Lida van Doorn
Onderwerp(en): Charisma

25 manieren om een sjaal te dragen

Heeft u de voor u ideale sjaalknoop al gevonden? De knoop die harmonieert met uw uiterlijke karakteristieken en die uw eigenheid en aantrekkelijkheid versterkt? Op internet kwam ik onderstaand filmpje tegen met 25 voorbeelden om een sjaal te dragen. Dit instructiefilmpje deel ik graag met u. Er zit voor iedereen wel een interessante optie bij.

Lees verder >

Lida van Doorn
Onderwerp(en): Accessoires | Uitstraling

Politici worden beoordeeld op uiterlijk

Kiezen en gekozen worden. De verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten is dit jaar meer dan anders een hot item. In toenemende mate wordt herkend en erkend dat het beeld dat politici neerzetten van invloed is op stemgedrag. Ons stemgedrag komt grotendeels voort uit emotie.
Politici beoordeeld op uiterlijk
We gaan af op de uitstraling of op het imago van de politicus of van de partij. Er is nu zelfs een stemwijzer die op basis van uiterlijk van politici een kiesadvies biedt. Met deze stemwijzer kunnen twijfelende kiezers aan de hand van foto’s van potentiële Statenleden er achter komen, welke partij zij echt aantrekkelijk vinden en waar ze de beste match mee hebben.
Lees verder >

Lida van Doorn
Onderwerp(en): Charisma | Uitstraling

Wilt u op de hoogte blijven?

Bij het wisselen van hostingprovider is tot mijn ontsteltenis de gehele database met e-mailadressen voor mijn Nieuwsbrief verwijderd! Graag neem ik u weer op in het nieuwe adressenbestand. Wilt u daarvoor nogmaals onderstaand formulier invullen, alvast hartelijk dank! U blijft zo weer op de hoogte van recente ontwikkelingen en wetenswaardigheden op het gebied van Charisma-management!
Lees verder >

Lida van Doorn
Onderwerp(en): Charisma


Categoriën